Česká zabijačka 2020

 

Patří už po generace k vesnickému folkloru Česka. Nejsmutnější okamžik, totiž vražda vykrmeného čuníka, je začátkem. Pak už následují samé radosti. Pozorovat obratnost řezníka při bourání je zážitek. Nic z prasátka nepřijde vniveč, snad jen štětiny, paznehty a kosti, vše ostatní se zužitkuje. Hosté nebo příbuzní sekundují při pomocných pracích. Prdelačka, ovar, guláš, jitrnice, tlačenky, jelita kroupová nebo žemlová, sádlo a škvarky atd. atd. Ochutnávání. Panáky. Výslužka. Plný mrazák. Evropská komise sice už léta mrmlá cosi o nestandardních hygienických podmínkách domácí zabijačky, ale tohle si přece vzít nenecháme!

 
Resize of zabijačka 1Resize of P1160048Resize of P1160056Resize of P1160069Resize of P1160075Resize of zabijačka 3Resize of zabijačka 4Resize of P1160094Resize of P1160105Resize of zabijačka 5Resize of P1160113Resize of P1160123Resize of zabijačka 6Resize of zabijačka 7Resize of zabijačka 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: World Trend

 

ZPĚT NA ČLÁNKY O CESTOVÁNÍ               ZPĚT NA FIREMNÍ MATERIÁLY